Faux calligraphy

Zoals ik in het vorig filmpje uitlegde, is faux calligraphy een handig en makkelijk trucje binnenin het handletteren om meteen je woorden erg mooi te kunnen schrijven.

Ik ga jou faux calligraphy leren schrijven. Hiervoor gebruik je een kladpapier en de goodiebag of kladpapier en een fineliner/pen.

Bij faux calligraphy gaan we het bushletteren nabootsen met een gewone pen, potlood of fineliner. Er is één regel waarmee je rekening zal houden (en zelfs deze regel ga je soms bewust niet toepassen):

  • Lijnen omhoog laat je dun
  • Lijnen omlaag maak je dik
  • (Horizontale lijnen laat je ook dun)
6 commentaar
Opmerkingen samenvouwen

Hoi Tessy, trek je de tweede lijn steeds IN de bestaande letter? Of kan je deze ook aan de ‘buitenkant’ van je letter toevoegen (want dan zou je wat ruimte tussen de letters moeten laten)?

Tessy (Beheerder) 17/02/2021 at 08:51

Je moet inderdaad tijdens het handletteren zo breed mogelijk schrijven. De lus bij de ‘l’ trek ik bijvoorbeeld redelijk groot, zodat ik hierin een tweede lijn kan plaatsen. Je zou ook aan de buitenkant kunnen schrijven, maar ik merk zelf dat het dan niet zo ‘vloeiend’ oogt als binnenin. Veel succes! 🙂

Hey Tessy,

Best wel moeilijk☺️Zeker als je je eigen naam moet schrijven, in welke letters schrijf je die dan?lettertype?
Alvast dank????

Tessy (Beheerder) 08/04/2021 at 07:08

Het is inderdaad wat oefenen, maar eens je door hebt hoe je de lijnen moet trekken gaat het beter en beter. Schrijf je naam in schrijfletters. 🙂

Eline Mortelmans 10/06/2021 at 17:26

Hey Tessy

Zou jou misschien eens mijn naam als voorbeeldje kunnen gebruiken? Ik zit eigenlijk al meteen vast bij de hoofdletter E. Die lijkt nu gewoon helemaal dik, zeker als ik de lijnen opvul.

Tessy (Beheerder) 11/06/2021 at 08:19

Hoi Eline, probeer zeker eens zonder hoofdletter. Zo maak je het jezelf veel makkelijker. 🙂 Moest het kriebelen en je gaat verder met onze online workshop handletteren, help ik je graag verder met het vormen van je letters. 🙂

Laat een reactie achter